قالیشویی استادکار

شستشوی فرش دستبافت در تجریش

شستشوی فرش دستبافت به دلیل ارزش هنری بالای این محصولات نیازمند تخصص و دقت بالایی است. این نوع فرش‌ها با دست بافته شده و اغلب در تهیه آن از الیاف طبیعی استفاده شده و هنگام شستشو و خشک کردن نیاز به مراقبت ویژه دارند.

در حین شستشوی این نوع فرش‌ها باید از آب با دمای مناسب و شوینده‌های مخصوص استفاده شود. همچنین کاربرد دستگاه‌های خشک‌کننده نامناسب برای خشک کردن این نوع فرش می‌تواند به آنها آسیب جدی وارد کند و باید از آن خودداری کرد.

به این ترتیب شستشوی فرش‌های دستبافت موردی تخصصی بوده و از این رو انتخاب یک مرکز قالیشویی معتبر با تجربه و تخصص در این زمینه، می‌تواند در جلوگیری از خرابی فرش‌ها و افزایش عمر آن‌ها تاثیرگذار باشد.

در مطالعه این مطلب با ما همراه شوید تا در این مورد بیشتر با هم گفتگو کنیم.

تجربه و تخصص در خدمت پاکیزگی

فرش دستباف از نظر مادی و معنوی، ارزش زیادی دارد. این نوع فرش‌ها، علاوه بر ظاهر زیبایی که دارند، بافت دستی آن‌ها از الیاف طبیعی نظیر پشم و ابریشم است که ارزش بالایی به‌ آنها داده است. به همین دلیل نیز مراحل شستشوی آن‌ها باید در شرایط خاصی صورت گیرد و نیاز به مراقبت ویژه دارد.

پیش از هر مورد دیگر، در هنگام شستشوی این محصولات هنری لازم است که از شوینده‌های ملایم و مناسب استفاده شود. همچنین هرگز نباید از دستگاه‌های خشک کننده معمولی و غیرتخصصی در شستشوی فرش دستبافت استفاده شود. زیرا شدت فشار دستگاه هنگام عملیات خشک کردن می‌تواد به این نوع فرش‌ها آسیب وارد کند.

از طرفی شستشوی دستی و خشک کردن فرش دستباف به شیوه سنتی نیز، به احتمال قوی با باقی گذاشتن آب در الیاف و پوسیدگی آنها همراه خواهد بود. ضمن آنکه در این روش امکان زرد شدن ریشه‌ها و باقی ماندن لکه‌های ناشی از خشک شدن در شرایط نامناسب بر روی فرش بسیار زیاد است.

بهتر است از روش‌های شستشوی خانگی مانند استفاده از ماشین لباسشویی نیز برای این منظور خودداری شود. رعایت این نکات، به نگهداری و افزایش عمر مفید فرش دستباف کمک می‌کند و از ارزش مادی و معنوی آن‌ها حفاظت می‌کند.

استفاده از تجربه مراکز قالیشویی معتبر مانند قالیشویی تجریش راه حلی هوشمندانه برای شستشوی فرش دستبافت است که امکان آن برای شهروندان فراهم آمده است.

۷ نکته برای شستشوی بهتر فرش‌های دستباف

شستشوی فرش‌های دستبافت نیازمند مراعات نکات مهمی است تا بدون آسیب دیدن آنها عملیات شستشو صورت پذیرد. در ادامه نکات مهم و کلیدی برای شستشوی بهتر فرش‌های دستبافت را مرور می‌کنیم:

  • استفاده از شستشوی خشک یا بدون آب: این روش شامل استفاده از مواد شوینده خشک است که فرش را تمیز می‌کند بدون آنکه به آبکشی در پایان کار نیاز باشد. این روش برای فرش‌هایی که به سرعت خشک می‌شوند مناسب است و نمی‌توان از آن برای الیاف پشمی و ضخیم استفاده کرد.

شستشوی خشک یا بدون آب روشی موثر برای شستشوی فرش است که در آن از مواد شوینده خشک استفاده می‌شود. در این شیوه، فرش به‌طور کامل تمیز می‌شود و نیازی به آبکشی در پایان کار نیست. این روش برای فرش‌هایی مناسب است که به سرعت خشک می‌شوند و نیازمند تمیزی سریع هستند. اما اگر فرش شما از الیاف پشمی یا ضخیم تشکیل شده باشد، بهتر است از این روش استفاده نکنید و به جای آن از روش شستشوی مرطوب استفاده کنید.

شستشوی فرش دستبافت در تجریش - قالیشویی استادکار
  • کاربرد مواد شوینده ملایم: انتخاب مواد شوینده مناسب و ملایم با pH مناسب برای فرش، آسیبی به فیبرهای فرش نمی‌زند. این مورد همچنین در ثابت ماندن رنگ الیاف موثر بوده و نقش و نگار فرش را دچار آسیب نمی‌کند. با توجه به تنوع بالای الیاف فرش و نوع بافت و نیز تنوع رنگی فرش های دستباف، در مراکز معتبر قالیشویی از نظر کارشناسان برای این منظور استفاده می‌شود. کارشناسان آشنا به ترکیبات شیمیایی مواد شوینده در این قالیشویی‌ها در بخش انتخاب ماده شوینده برای شستشوی فرش دستبافت نظر می‌دهند.
  • استفاده از برس‌های نرم و تجهیزات مناسب برای شستشو: برای جلوگیری از آسیب دیدن فیبرها و الیاف به کار رفته در بافت فرش دستی، لازم است از برس‌های نرم و تخصصی برای این کار استفاده کنید. موردی که در شستشوی دستی اغلب امکان‌پذیر نبوده و به تتار و پود و ساختار فرش آسیب جدی وارد می‌کند.
شستشوی فرش دستبافت در تجریش - قالیشویی استادکار
  • پاک کردن سریع لکه‌ها: هرچه لکه‌های فرش زودتر پاک شوند، احتمال آسیب دیدن کمتری به فیبرهای فرش وجود دارد. باقی ماندن طولانی مدت لکه بر روی فرش به‌ویژه در نمونه‌های دستباف، باعث تجزیه الیاف و تاثیر بد این ماده بر روی فرش شده و الیاف آن را از بین می‌برد. به‌علاوه لکه در زمان طولانی بر روی فرش تثبیت شده و به شستشوی بیشتر و قوی‌تری نساز خواهد داشت. موردی که می‌تواند به پوسیدگی و حتی پارگی فرش منجر شود.
  • اجتناب از آبکشی بیش از حد: در صورت شستشوی فرش دستبافت باید از آبکشی بیش از حد آن خودداری کنید، زیرا ممکن است باعث آسیب دیدن الیاف فرش شود. توجه داشته باشید که خروج مواد شوینده از فرش مستلزم به‌کارگیری شیوه مناسب برای این کار بوده و الزاما با آبکشی زیاد به دست نمی‌آید.
  • خشک کردن فرش به طور کامل: فرش‌ها باید پس از شستشو به طور کامل خشک شوند. در غیر این صورت خشک کردن ناقص فرش باعث ایجاد بوی نامطبوع و تجمع باکتری‌ها در آن می‌شود. همچنین این رطوبت با گذشت زمان به ایجاد لکه منجر شده و زیبایی فرش را از بین می‌برد.

با توجه به شرایط خاص مورد نیاز برای خشک کردن فرش پس از شستشو، این روزها بسیاری از مردم روش مکانیزه خشک کردن در مراکز قالیشویی معتبر را ترجیح می‌دهند.

  • عدم استفاده از حرارت: در مقوله شستشوی فرش دستبافت باید از پرداختن به حرارت و دمای بالا جدا خودداری کرد. این امر باعث شکنندگی الیاف فرش شده یا آنها را دچار سوختگی می‌کند. عاملی که در زمانی کوتاه فرش را دچار آسیب کرده و از عمر آن به شدت می‌کاهد.

سخن آخر

شستشوی فرش دستبافت نیازمند مراقبت‌های ویژه و دقیقی است تا بتوان بهترین نتیجه را در این زمینه کسب کرد. در مراکز قالیشویی معتبر مانند قالیشویی تجریش، این مراقبت‌ها به کمک متخصصین مجرب و با استفاده از تجهیزات پیشرفته انجام می‌شود. با انتخاب این مراکز معتبر، می‌توانید از بهترین خدمات در زمینه شستشوی فرش دستبافت بهره‌مند شوید و مراقبت لازم را از فرش‌های ارزشمند دستباقت خود به‌عمل آورید.

بر این اساس پیشنهاد می‌کنیم که در صورت نیاز به شستشوی فرش دستبافت خود، به مراکز قالیشویی معتبر مثل قالیشویی تجریش مراجعه کنید تا بتوانید از بهترین خدمات و کیفیت بالای تجهیزات این مرکز بهره‌مند شوید.

 

برای مشاوره و ثبت سفارش تلفنی در تهران با شماره های ۴۴۶۳۱۸۱۸-۰۲۱ و ۶۵۲۴۵۴۷۴-۰۲۱ تماس بگیرید.

شستشوی فرش دستبافت در کیانمهر - قالیشویی استادکار
شستشوی فرش دستبافت در زعفرانیه - قالیشویی زعفرانیه
شستشوی فرش نفیس در چهاردانگه - قالیشویی استادکار

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *